De vennootschap Van Colen is zo een geavanceerd bedrijf geworden dat nu in staat is om een ​​volledig assortiment van verse producten aan te bieden die voldoen aan de marktbehoeften van frituren en snackbars.
Van Colen - Historique

De geschiedenis van de vennootschap Van Colen

De geschiedenis van Van Colen begon in Latijns-Amerika in de zestiende eeuw toen de aardappel in Europa werd geïntroduceerd.
300 jaar later zag de heer Gaby Van Colen zijn kans schoon en zette een handel op in dat beroemde knolgewas. In die tijd beperkte de zaak zich tot de verkoop en distributie van zakken ongeschilde aardappelen van 50 kg voor frituren.

Vanaf 1992 heeft de vennootschap grondige veranderingen ondergaan: de groeiende vraag naar geschilde aardappelen en de toenemende wens om klanten tevreden te stellen hebben de nv Van Colen ertoe gebracht een assortiment van geschilde aardappelen en verse frietjes op de markt te brengen. Dit is een groot succes gebleken want vandaag bestaat de omzet voor 100% uit geschilde producten.

In 2007 hebben Van Colen en Maison Despriet, een andere grote naam van de Waalse aardappelindustrie, besloten om hun expertise te bundelen en een van de grootste productiecentra van het grondgebied op te zetten. De vennootschap Van Colen is zo een geavanceerd bedrijf geworden dat nu in staat is om een ​​volledig assortiment van verse producten aan te bieden die voldoen aan de marktbehoeften van frituren en snackbars.